Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Не видав фіскальний чек – отримай штраф!

, опубліковано 23 лютого 2024 о 10:29

Працівниками підрозділу фактичних перевірок податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області на постійній основі здійснюється робота щодо виявлення фактів порушень законодавства суб’єктами господарювання, зокрема при здійсненні торгівлі у мережі Інтернет.

Так, на підставі отриманого звернення, працівниками відділу фактичних перевірок проведено перевірку одного з суб’єктів господарювання, що здійснює торгівлю мобільними телефонами, аксесуарами до них та іншої техніки через мережу Інтернет й використовує відому назву мережі магазинів, яка здійснює діяльність на території всієї країни.

У ході здійснення покупки мобільного телефону вартістю 13 194 гривень та за результатами фактичної перевірки зазначеного Інтернет-магазину встановлено факти проведення розрахунків без застосування РРО/ПРРО та без видачі розрахункових документів встановленої форми та змісту, що призвело до порушення порядку обліку товарних запасів за місцем здійснення господарської діяльності платника податків.

За встановленими фактами порушення порядку проведення розрахунків до підприємця будуть застосовані відповідні штрафні (фінансові) санкції у сумі 587,54 тис. гривень. 

Головне управління ДПС в Одеській області вкотре нагадує про встановлений законодавством обов’язок проведення розрахунків з покупцями товарів із застосуванням РРО/ПРРО та видачею відповідних розрахункових документів.