Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Торгівля через мережу Інтернет не звільняє суб’єктів господарювання від застосування РРО або ПРРО!

, опубліковано 16 лютого 2024 о 11:57

Головне управління ДПС в Одеській області вкотре зауважує, що всі суб’єкти господарювання зобов’язані виконувати вимоги Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі громадського харчування та послуг» із змінами (далі – Закон № 265). Звертаємо увагу, що вимоги Закону № 265 однаково поширюють свою дію як на торгівців, які провадять господарську діяльність за допомогою стаціонарних господарських одиниць, так і тих, хто організував та провадить свою господарську діяльність за допомогою мережі Інтернет.

Однак, не всі суб’єкти господарювання, які займаються інтернет-торгівлею, пам’ятають про добросовісне виконання ними обов’язків платника податків України.

В черговий раз, фахівцями відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області, при проведені фактичної перевірки інтернет - магазину з реалізації технічно складних побутових товарів встановлено невикористання при здійсненні розрахункових операцій зареєстрованих належним чином реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО) або програмного РРО (далі – ПРРО) та не ведення обліку товарних запасів.

До платника податків - порушника будуть застосовані штрафні (фінансові) санкції на загальну суму майже 423 тис. гривень.

Податківці Одещини нагадують про встановлений законодавством обов’язок проведення розрахунків з покупцями товарів із застосуванням РРО/ПРРО та видачею відповідних розрахункових документів. Адже фіскальний чек є запорукою продажу якісного товару та сплати податків до бюджету.