Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Видача фіскального чеку перевізниками – запорука безпеки споживачів

, опубліковано 13 лютого 2024 о 17:56

Фахівцями відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській продовжуються заходи щодо контролю за діяльністю суб’єктів господарювання у сфері пасажирських перевезень.

Так, нещодавно проведена фактична перевірка одного з суб’єктів господарювання, який здійснює організацію пасажирських перевезень, в тому числі й міжнародного напрямку. При здійсненні контрольної розрахункової операції податківцям не було видано розрахунковий документ, що засвідчує проведення розрахункової операції. За результатами перевірки встановлено й інші розрахункові операції, які також не проведені через зареєстрований у встановленому порядку реєстратор розрахункових операцій.

Як результат - до платника податків будуть застосовані штрафні (фінансові) санкції на загальну суму майже 80 тис. гривень.

Головне управління ДПС в Одеській області наголошує, що уразі недотримання вимог законодавства щодо порядку проведення розрахунків настає невідворотна відповідальність, яка з кожним допущенням порушення буде вимірюватися зростаючим розміром застосованих санкцій.