Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Діяльність преміум сегмента у фокусі уваги податківців Одещини

, опубліковано 09 лютого 2024 о 16:52

Використовуючи виключно ризикоорієнтований підхід до організації заходів контролю, фахівці Головного управління ДПС в Одеській області концентрують свою увагу на платниках податків, які умисно порушують порядок проведення розрахунків з метою отримання необлікованих прибутків.

Співробітниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській проведена фактична перевірка одного з суб’єктів господарювання, який здійснює діяльність в преміум сегменті, а саме: продаж автомобілів та їх технічне обслуговування, послуги тест-драйву автомобілів, продаж аксесуарів до автомобілів, тощо.

За результатами перевірки встановлено низку порушень, зокрема, не застосування при проведенні розрахункових операцій зареєстрованого у встановленому порядку реєстратора розрахункових операцій та/або програмного РРО.

За результатами перевірки до платника податків - порушника будуть застосовані штрафні (фінансові) санкції на загальну суму майже 39 млн. гривень.

Головне управління ДПС в Одеській області звертає увагу, в першу чергу споживачів (покупців), на необхідності здійснення громадського контролю при проведенні розрахункових операцій, зокрема, в частині отримання відповідних розрахункових документів, адже виданий фіскальний чек є запорукою надходжень до бюджету та гарантією захисту прав споживачів.