Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

 Податківцями Одещини встановлено незаконну діяльність послуг таксі

, опубліковано 30 січня 2024 о 13:01

Головне управління ДПС в Одеській області звертає увагу, що законність здійснення діяльності, зокрема з перевезення пасажирів, постійно аналізується податковою службою. Протидія нелегальному ринку надання оплатних послуг з перевезення пасажирів (таксі) та приховування результатів діяльності в пріоритеті задач податкової служби.

Діяльність таксистів у розумінні Господарського кодексу України – це цілком підприємницька діяльність, і при наданні послуг з перевезення пасажирів, таксисти зобов’язані проводити розрахунки через реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО та/або ПРРО) та надавати споживачам таких послуг розрахункові документи встановленої форми та змісту.

Але на жаль, не всі знають про обов’язок провадження підприємницької діяльності за умови реєстрації, як суб’єкта підприємницької діяльності та фіскалізації розрахункових операцій.

Так, працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області спільно з співробітниками Управління патрульної поліції в Одеській області задокументовано 3 факти надання послуг перевезення пасажирів, неофіційно зайнятими фізичними особами, що не зареєстровані як суб’єкти підприємницької діяльності. Замовлення послуг здійснювалось через Інтернет.

На водіїв таксі за порушення порядку провадження господарської діяльності складено протоколи за ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення та надано роз’яснення норм чинного законодавства в частині обов’язку реєстрації суб’єкта господарювання та застосування РРО та/або ПРРО.