Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Одещині встановлено черговий факт реалізації лікарських засобів без застосування РРО/ПРРО неоформленим працівником

, опубліковано 26 січня 2024 о 17:00

Головним управлінням ДПС в Одеській області продовжується здійснення контролю за діяльністю суб’єктів господарювання сфери роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

Так, фахівцями відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області в черговий раз при проведенні фактичної перевірки одного з аптечних закладів, встановлено  продаж лікарських засобів без застосування РРО/ПРРО. Як наслідок – встановлено продаж не облікованого у встановленому порядку товару. Крім того, торгівля здійснювалася особою без офіційного працевлаштування, що зафіксовано в матеріалах перевірки, які будуть направлені до Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці з метою накладання штрафних фінансових санкцій в межах компетенції.

За результатом фактичної перевірки Головним управлінням ДПС в Одеській області до суб’єкта господарювання будуть застосовані відповідні штрафні (фінансові) санкції у визначені законом терміни.

Головне управління ДПС в Одеській області акцентує увагу, що виданий продавцем фіскальний чек, це не лише гарантія сплати податків, а й захист споживача, адже звернення щодо неякісного товари приймаються органами Держпродспоживслужби лише за наявності фіскального чеку. А задекларована праця – це репутація та успіх, адже сплачуючи кошти в бюджет, ви здійснюєте особистий вклад в економіку країни та її обороноздатність.