Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Одещини продовжують контроль за фіскалізацією Інтернет-замовлень

, опубліковано 24 січня 2024 о 11:59

Головним управлінням ДПС в Одеській області на постійній основі здійснюються заходи податкового контролю в частині виявлення порушень при продажу товарів через мережу Інтернет. Для здійснення контролю працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області проводиться аналіз суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у цій сфері. При цьому використовується інформація з різних джерел, як із зовнішніх (інформації, розміщеної на інтернет-сайтах, інтернет-майданчиках, інтернет-платформах та медіа; інформація від контролюючих органів, громадських організацій, суб’єктів господарювання та громадян), так і з внутрішніх (податкова звітність, система обліку даних реєстраторів розрахункових операцій тощо). 

Так, за результатами ретельного аналізу, організовано та одночасно проведено фактичні перевірки господарських об’єктів однієї з мереж по виготовленню та доставці суші, яка використовує різні Інтернет-ресурси.

За результатом вжитих контрольно-перевірочних заходів встановлено проведення розрахункових операцій без застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, що є порушенням п.1 та п.2 ст.3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» із змінами (далі – Закон № 265).

Також, в ході проведення перевірок виявлено 14 найманих працівників без належного оформлення з ними трудових відносин, які оформлено під час проведення перевірки.

За встановленими фактами порушення порядку проведення розрахунків Законом № 265 передбачено застосування фінансових (штрафних) санкцій у розмірі 119 тис гривень.

Нагадуємо платникам податків, що лише належний рівень правової культури та свідомості при організації господарської діяльності та сплаті податків допоможе уникнути штрафів.

Звертаємо увагу, що вимоги Закону № 265 однаково поширюють свою дію як на торговців, які провадять господарську діяльність за допомогою стаціонарних господарських одиниць, так і тих, хто організував та провадить свою господарську діяльність за допомогою мережі Інтернет.