Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями Одещини вкотре припинено незаконну реалізацію підакцизних товарів

, опубліковано 27 грудня 2023 о 09:46

Головне управління ДПС в Одеській області повідомляє про проведення постійних контрольно-перевірочних заходів щодо припинення незаконної підприємницької діяльності.

Контролюючим органом здійснюються зазначені заходи в тісній взаємодії з підрозділами Національної поліції Одещини.

Упродовж 2023 року за наявності безпечних умов для здійснення заходів податкового контролю під час дії воєнного стану фахівцями відділу фактичних перевірок податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області спільно з працівниками Головного управління Національної поліції в Одеській області ініційовано вилучення із незаконного обігу підакцизної продукції на суму понад 1,25 млн. гривень, в тому числі алкогольних напоїв на 750,9 тис. гривень.

Так, під час проведення фактичної перевірки, податківцями в черговий раз припинено незаконну реалізацію алкогольних напоїв на території міста Одеси. Торгівля підакцизною продукцією у магазині здійснювалася особою без державної реєстрації, як суб’єкта господарської діяльності, за відсутності відповідної ліцензії та розрахункові операції проводилися без застосування реєстратора розрахункових операцій/програмного реєстратора розрахункових операцій.

З метою припинення незаконної діяльності на місце події були викликані співробітники Національної поліції. В результаті проведення відповідних заходів, оперативними працівниками вилучено 247 пляшок алкогольної продукції на загальну суму 49 191 гривень та складено протокол про адміністративне правопорушення.

Головне управління ДПС в Одеській області застерігає фізичних осіб та інших суб’єктів господарювання про недопустимість здійснення незаконної господарської діяльності, у тому числі  підакцизними товарами.