Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Одещині з початку 2023 року взято на облік 19,6 тис платників податків

, опубліковано 24 листопада 2023 о 08:32

Станом на 01.11.2023 року на обліку в органах податкової служби Одещини перебуває 242,5 тис платників податків, у тому числі 101,9 тис юридичних осіб та 140,6 тис фізичних осіб-підприємців. 

Не дивлячись на складні економічні умови, у зв’язку з запровадженням воєнного стану в Україні, з огляду на військову агресію Російської Федерації проти України, у порівняні з відповідним періодом минулого року зросла кількість на 6,6 тис платників податків, які перебувають на обліку в регіоні, в тому числі юридичних на 1,9 тис осіб, а фізичних осіб-підприємців на 4,7 тис осіб. 

Крім того, протягом поточного року, станом на 01.11.2023 року, взято на облік в органах податкової служби області 19,6 тис новостворених платників податків (з них, 17,6 тис фізичних осіб-підприємців та 2 тис юридичних осіб). Зокрема, в жовтні поточного року платниками податків регіону стали 2,4 тис юридичних та фізичних осіб-підприємців регіону. 

Позитивна динаміка щодо кількості платників податків свідчить про активізацію підприємництва в Одеському регіоні, а відтак збільшення сплати податків та зборів до бюджетів всіх рівнів.

Головне управління ДПС в Одеській області зазначає, що однією із складових зростання кількості платників податків є покращення сервісного обслуговування і впровадження Е-сервісів ДПС. 

З повним переліком електронних сервісів ДПС можна ознайомитися на вебпорталі ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/diyalnist-/elektronnyi-servisi/.