Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги платників податків!

, опубліковано 03 листопада 2023 о 15:11

Головне управління ДПС в Одеській області повідомляє, що відповідно до п.2 розділу ІІІ «Порядку ведення податковими органами оперативного обліку податків, зборів, платежів та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 12.01.2021 № 5, визначено, що платежі в автоматичному режимі відображаються в інтегровані картці платника (далі – ІКП) датою зарахування на рахунки, які відкриті в Казначействі, обліковими операціями зі сплати/повернення сум відповідно до поля «Призначення платежу» документів на переказ згідно з переліком кодів видів сплати.

У разі відсутності коду платника податків в полі «Призначення платежу» платіжні інструкції не зараховуються до ІКП платників. У зв'язку з чим можливе виникнення заборгованостей.

З метою запобігання виникненню подібних ситуацій необхідно здійснити перевірку сплати податку в Електронному кабінеті платника податку. Вхід за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua. Також можна скористатись застосунком «Моя податкова» (детальніше за посиланням https://od.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/713843.html).

У разі відсутності в Електронному кабінеті платежу для здійснення звірки необхідно звернутись до органів податкової служби за місцем основного обліку. Адреси Центрів обслуговування платників Одеської області за посиланням: https://od.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/