Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За дев’ять місяців поточного року платникам податків Одещини відшкодовано 1,7 млрд грн ПДВ

, опубліковано 25 жовтня 2023 о 10:39

«Упродовж січня-вересня 2023 року 155 суб’єктами господарювання Одеської області заявлено до бюджетного відшкодування ПДВ в сумі 1,7 млрд грн», - повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС в Одеській області Руслан Хван.

За даний період 133 підприємствам відшкодовано грошовими коштами 1,7 млрд грн податку на додану вартість.

Разом з тим, за результатами контрольно-перевірочних заходів Головним управлінням ДПС в Одеській області цьогоріч упереджено бюджетне відшкодування ПДВ 60 підприємствам на суму 144,7 млн гривень.

Нагадуємо, що відповідно до п. п. 14.1.18 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (із змінами, далі – ПКУ) бюджетне відшкодування – відшкодування від’ємного значення податку на додану вартість на підставі підтвердження правомірності сум бюджетного відшкодування податку на додану вартість за результатами перевірки платника.

Платник податку, який має право на отримання бюджетного відшкодування та прийняв рішення про повернення суми бюджетного відшкодування, подає відповідному контролюючому органу податкову декларацію та заяву про повернення суми бюджетного відшкодування, яка відображається у податковій декларації (п. 200.7 ст. 200 ПКУ).