Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Одещині встановлено незаконний обіг алкогольних напоїв без відповідної ліцензії та застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 05 жовтня 2023 о 18:15

Головним управлінням ДПС в Одеській області на постійній основі здійснюються активні заходи податкового контролю в частині протидії незаконному обігу підакцизних товарів на території області.

Так, фахівцями відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області під час проведення контрольно-перевірочних заходів однієї з мереж закладів громадського харчування міста Одеси у трьох господарських об’єктах встановлено продаж алкогольних напоїв без наявності відповідної ліцензії. При цьому реалізація товарів здійснювалась фізичними особами без державної реєстрації як суб’єктів господарської діяльності та без застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Працівниками Головного управління Національної поліції в Одеській області вилучено алкогольної продукції об‘ємом 315,5 літрів.

Вказані порушення виявлені завдяки пильності мешканців Одеси, які своєчасно звернули увагу та звернулись з відповідною заявою до податкової служби Одещини.

Головне управління ДПС в Одеській області застерігає фізичних осіб та інших суб’єктів господарювання про недопустимість здійснення незаконної господарської діяльності, у тому числі з підакцизними товарами.

Для оперативного реагування на незаконну господарську діяльність (торгівля без державної реєстрації, без застосування РРО/ПРРО, без наявності відповідних ліцензій, тощо), пропонуємо громадянам інформувати щодо таких випадків у чат-бот «StopViolationBot» месенджеру «Telegram».