Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Одещині з початку 2023 року зареєстровано 6150 програмних РРО

, опубліковано 21 вересня 2023 о 11:08

За вісім місяців поточного року 4564 суб’єктів господарювання, які перебувають на обліку в Головному управлінні ДПС в Одеській області, зареєстрували 6150 програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО), скориставшись безкоштовним програмним рішенням від ДПС.

Серед тих, хто підключив програмні РРО, 193 – юридичні особи та 4371 – фізичні особи-підприємці. Юридичними особами зареєстровано – 852 ПРРО, а фізичними особами – підприємцями – 5298 програмних РРО.

Варто відмітити, що з моменту запровадження ПРРО – з 01.08.2020 року – в Одеському регіоні кількість зареєстрованих ПРРО становить 17833, а кількість платників податків, що скористались програмним рішенням – 13312.

Популярність використання саме ПРРО визначається їх перевагами на відміну від апаратних РРО. До таких переваг, у першу чергу, належить відсутність посередників (еквайєра, центру сервісного обслуговування), пристосованість для будь-якого пристрою, що підтримує операційну систему (iOS, Windows, Android), реєстрація в режимі онлайн у контролюючому органі, виключно електронний документообіг, безкоштовність програмного забезпечення від ДПС тощо.

Більше інформації про програмні реєстратори розрахункових операцій – за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.