Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам податків Одещини з початку 2023 року відшкодовано 1,5 млрд грн ПДВ

опубліковано 13 вересня 2023 о 14:15

«Протягом січня-серпня 2023 року 143 суб’єктами господарювання Одеської області заявлено до бюджетного відшкодування ПДВ понад 1,5 млрд грн», - зазначив в. о. начальника Головного управління ДПС в Одеській області Руслан Хван.

За вказаний період 130 підприємствам відшкодовано грошовими коштами 1,48 млрд грн податку на додану вартість.

За результатами контрольно-перевірочних заходів Головним управлінням ДПС в Одеській області цьогоріч упереджено бюджетне відшкодування ПДВ 54 підприємствам на суму 139,7 млн гривень.

Нагадуємо, що відповідно до пункту 200.7 статті 200 Податкового кодексу України (із змінами, далі – ПКУ) платник податку, який має право на отримання бюджетного відшкодування та прийняв рішення про повернення суми бюджетного відшкодування, подає відповідному контролюючому органу податкову декларацію та заяву про повернення суми бюджетного відшкодування, яка відображається у податковій декларації.

Заяви про повернення сум бюджетного відшкодування автоматично вносяться до Реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування протягом операційного дня їх отримання у хронологічному порядку їх надходження.

Згідно з п.п. 200.7.2 п. 200.7 ст. 200 ПКУ визначено, що повернення узгоджених сум бюджетного відшкодування здійснюється у хронологічному порядку відповідно до черговості внесення до Реєстру.