Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В податковій Одещини обговорили практичні питання застосування Закону України 3219-ІХ під час онлайн - вебінару

, опубліковано 29 серпня 2023 о 17:00

Питання застосування реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій з врахуванням Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» обговорили сьогодні представники податкової служби Одещини, Об’єднання організацій роботодавців Одеської області та платників податків під час онлайн - вебінару.

«Виконання вимог Закону України від 06.07.1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» не тільки звільняє від відповідальності, а ще й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок. Останні законодавчі зміни не призведуть до тиску на бізнес, оскільки  податкова використовує виключно ризикорієнтовну модель організації та здійснення контрольно-перевірочної роботи, а тому не проводить безпідставних перевірок платників податків», – зазначив заступник начальника Головного управління ДПС Одеській області Микола Бородюк.

Фахівці податкової надали детальні відповіді на запитання, які надійшли від платників податків щодо порядку проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також розглянули пропозиції з удосконалення вимог до застосування РРО/ПРРО, особливостей їх застосування у різних сферах господарської діяльності.

Під час заходу, заступник начальника Головного управління ДПС Одеській області Валерій Політило, акцентував увагу присутніх, що податкова регіону завжди готова до співпраці, взаємодії та відкритого діалогу з бізнесом та громадськістю, оперативно роз’яснювати податкові новації та надавати фахову допомогу кожному.

Нагадуємо, що для оперативної комунікації з бізнесом у Головному управлінні ДПС в Одеській області діє комунікаційна податкова платформа od.ikc@tax.gov.ua, яка дозволяє платникам податків оперативно отримати допомогу у вирішенні питань податкової сфери.

Отримати розʼяснення також можна за телефонами «гарячих ліній»

Крім того, детальніше про програмні РРО  https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/