Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Своєчасне виконання податкових зобов’язань перед бюджетами суб’єктами господарської діяльності – експортерами забезпечить безперешкодну діяльність

, опубліковано 25 серпня 2023 о 17:09

Україна - гарант продовольчої безпеки в багатьох країнах світу завдяки традиційно потужному продовольчому експорту, тому питання підтримки економіки Одещини зараз має пріоритетне значення.

Одним із важливих стратегічних завдань — забезпечення прозорості ланцюгів постачання від виробника до суб’єкта господарської діяльності - експортера, зокрема підтвердження законного експорту сільськогосподарської продукції, яка постачається на світові ринки, сплата податків та повернення валютної виручки.

Подолання тіньових механізмів, детінізація та деофшоризація економіки дозволить наповнювати бюджети, а це підтримка економічного фронту держави.

Так, станом на 25 серпня поточного року є перші результати відпрацювання.

Аналіз походження зерна перших 32 опрацьованих суб’єктів господарювання - експортерів, в рамках спільного наказу «Про деякі питання фінансової дисципліни в умовах правового режиму воєнного стану» між Одеською ОВА та Оперативно - стратегічним угрупуванням військ «Одеса» показує, що 21 компанія - працює сумлінно зі сплатою всіх податків, а до 11 підприємств є питання щодо походження зерна. Здебільшого ці підприємства не з Одеської області.

Перевіркою кампаній будуть займатися відповідні правоохоронні структури.

Для якісної комунікації суб’єктів господарювання з Головним управлінням ДПС в Одеській області функціонує «гаряча лінія» з понеділка по п’ятницю з 08.30 до 17.00, перерва з 12.30 до 13.00 - (0482) 300-281.