Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники єдиного податку Одещини за січень-липень 2023 року сплатили понад 2 млрд гривень

, опубліковано 16 серпня 2023 о 12:41

З початку року представники малого і середнього підприємництва регіону спрямували до місцевих бюджетів понад 2 млрд грн єдиного податку.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС в Одеській області Руслан Хван, найбільші суми забезпечили фізичні особи-підприємці – 1,1 млрд гривень. Від суб’єктів господарювання-юридичних осіб надійшло – 497,7 млн грн, від сільськогосподарських товаровиробників – 448,5 млн гривень.

Також зазначимо, що відповідно до Закону України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно» не нараховується та не сплачується єдиний податок четвертої групи з площі сільськогосподарських угідь та земель водного фонду, що перебуває у власності сільськогосподарського товаровиробника або надана йому у користування, у тому числі на умовах оренди, у податкових періодах, коли на територіях, на яких розташовані такі сільськогосподарські угіддя або землі водного фонду, ведуться активні бойові дії або території тимчасово окуповані збройними формуваннями російської федерації. Докладніше про новації в оподаткуванні агровиробників читайте за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/ediniy-podatok/yuridichni-osobi/ediniy-podatok-dlya-platnikiv-chetvertoi-grupi/osoblivosti/678896.html.