Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Форми Заяв про проставлення апостиля на офіційних документах, що видаються Державною податковою службою України

, опубліковано 18 липня 2023 о 09:15

Головне управління ДПС в Одеській області повідомляє, що апостиль проставляється на вимогу особи, яка підписала документ, або на вимогу фізичної/юридичної особи (їх представників).

Для проставлення апостиля на офіційних документах, що видаються Державною податковою службою України та ії територіальними органами,здійснюється ДПС відповідно до Правил проставлення  апостиля на офіційних документах, призначених для використання на території інших держав, затверджених спільним наказом МЗС, МВС, МОН, Мінфіну, Мінюсту від 17.03.2023 № 125/209/293/139/999/5 «Про затвердження Правил проставлення апостиля  на  офіційних документах, призначених для використання на території інших держав» (далі - Правила).

Відповідно до п. 6 Правил для проставлення апостилю  фізичній/юридичній особі (їх представнику) необхідно подати:

оригінал документа, на якому проставляється апостиль, або його копію, засвідчену в установленому порядку;

документ про оплату послуги з проставлення апостиля або документ, що підтверджує право на звільнення від сплати, чи його копію, засвідчену в установленому порядку;

заяву від особи, яка подає такі документи за формою, розміщеною за посиланням: https://tax.gov.ua/diyalnist-/apostil/78289.html

У разі подання заяви представником фізичної особи, до неї додається копія документа, що підтверджує повноваження такого представника.

Документи на отримання послуги з проставлення апостиля подаються в установленому законом порядку до Державної  податкової служби України за адресою: Львівська площа, 8, м. Київ, 04053.