Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Викрито ухилення від сплати податків групу підприємств, які надавали послуги з будівництва та ремонту на суму 33 млн гривень

, опубліковано 04 липня 2023 о 17:13

З урахуванням аналітичних матеріалів, складених працівниками Головного управління ДПС України в Одеській області, детективами Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області, за оперативного супроводу Управління СБУ в Одеській області та процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури, викрито директора підприємства в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Слідством встановлено, що вказане підприємство входило до групи суб’єктів господарювання, які відображали операції з виконання будівельно-монтажних робіт та пов’язаних з цим послуг. В період з 2018 по 2022 роки на рахунки такого платника податків зараховувались кошти від інших юридичних осіб, в тому числі з джерелом походження державного та місцевого бюджетів.

При цьому, в порушення прямих вимог чинного законодавства, податкові зобов’язання з податку на додану вартість не декларувались, дохід від здійснення господарської діяльності приховувався. Вказані дії службових осіб платника податків призвели до ухилення від сплати податків на загальну суму понад 33 млн гривень. 

Детективи БЕБ повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212 КК України (умисне ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) та ч. 1 ст. 366 КК України (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей).