Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За фактом розкрадання бюджетних коштів повідомлено про підозру організатору злочинної схеми та його співучасникам

, опубліковано 27 червня 2023 о 16:10

З урахуванням аналітичних матеріалів,  підготовлених працівниками Головного управління ДПС в Одеській області, слідчими національної поліції Одещини за процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури та оперативного супроводу співробітників УСБУ в Одеській області, повідомлено про підозру організатору злочинної схеми та п’ятьом його співучасникам за фактом розкрадання бюджетних коштів та їх легалізації (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 209 КК України).

Як встановлено в ході досудового розслідування, керівником одного з підрозділів Одеської ОДА розроблено злочинний план з метою привласнення бюджетних коштів, виділених на фінансування будівництва об’єктів соціальної інфраструктури на території Одещини –шести амбулаторій сімейної медицини. До своєї схеми посадовець залучив ще п’ятьох знайомих, у тому числі двох колишніх керівників одного з управлінь Одеської ОДА.

При цьому, після отримання підприємством-підрядником авансових платежів на виконання робіт, учасниками правопорушення витрачено частину бюджетних коштів на придбання легкового автомобіля, а в акти приймання виконаних будівельних робіт внесено недостовірні відомості щодо вартості матеріалів, а також інформації щодо робіт, які фактично не виконувались.