Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одещина: за рахунок заходів із погашення податкового боргу за травень 2023 року до зведеного бюджету надійшло 71,7 млн гривень

, опубліковано 22 червня 2023 о 13:42

«За рахунок вжитих Головним управлінням ДПС в Одеській області заходів із погашення податкового боргу за травень 2023 року до зведеного бюджету надійшло 71,7 млн грн, що на 266,5 відс більше, ніж за травень 2022 року», - повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС в Одеській області Руслан Хван.

З них – до державного бюджету надійшло 34,5 млн грн, а до місцевих скарбниць - 37,2 млн грн, що вчетверо більше минулорічних показників.

На підставі платіжних інструкцій з рахунків боржників у банках стягнуто та вилучено готівкових коштів на загальну суму 1,3 млн грн, з них за рішеннями керівника - 1,1 млн гривень. Від підприємств, які знаходяться в процедурах банкрутства, до бюджету спрямовано 4,7 млн гривень. Стягнуто боргів з фізичних осіб на суму 4 млн гривень.

Крім того, за результатами вжитих заходів за травень поточного року в рахунок погашення заборгованості з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до бюджету надійшло 32,9 млн грн, що на 182,7 відс більше, ніж за відповідний період минулого року.

Надходження від вжитих заходів державною виконавчою службою за вимогами про сплату боргу (недоїмки) за травень 2023 року склали 1,6 млн грн, що майже у 14 разів більше, ніж за травень 2022 року.

Також за результатами взаємодії з територіальними громадами Одещини під час вжитих заходів з наповнення бюджетів громад за рахунок погашення податкового боргу у травні цього року до місцевих бюджетів надійшло 7 122,3 тис грн, або 19,1 відс від загальних надходжень до місцевих бюджетів регіону.

Разом з тим, за позовами про стягнення податкового боргу у травні поточного року на користь Головного управління ДПС в Одеській області судами винесено 83 рішення на загальну суму 13,8 млн грн, з яких за позовами до фізичних осіб – 77 рішень на суму 2,4 млн грн, до юридичних осіб - 6 рішень на суму 11,4 тис гривень.