Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одещина: з початку року надходження єдиного внеску склали 9,2 млрд гривень

, опубліковано 09 червня 2023 о 13:47

Протягом січня-травня 2023 року платники податків Одеської області спрямували 9,2 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС в Одеській області Руслан Хван, цьогорічні показники збільшились на 2,5 млрд грн, або на 36,9 відс у порівнянні з аналогічним періодом 2022 року.

У травні, із загальної суми надходжень, до пенсійного та соціального фондів платники регіону сплатили майже 2 млрд гривень.

Нагадаємо, єдиний соціальний внесок – обов’язковий платіж до системи загальнообов’язкового державного соціального страхування, що справляється в Україні з метою забезпечення страхових виплат за поточними видами загальнообов’язкового державного соціального страхування.

У 2023 році мінімальний розмір єдиного внеску становить 1474 грн за місяць (22 відс від мінімальної заробітної плати), а максимальний розмір складає – 22110 грн за місяць (22 відс від 15 мінімальних заробітних плат). 

Звертаємо увагу:

20 червня - останній день сплати єдиного внеску, нарахованого за травень 2023 року роботодавцями за найманих працівників;

28 червня - останній день сплати єдиного внеску, нарахованого за травень 2023 року, гірничими підприємствами за найманих працівників.

Інформація щодо реквізитів рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування розміщена на субсайті Головного управління ДПС в Одеській області у банері «Рахунки для сплати платежів» за посиланням https://od.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/