Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За січень – травень 2023 року платники екологічного податку Одещини сплатили до бюджетів 40,9 млн гривень

, опубліковано 08 червня 2023 о 12:47

Протягом січня-травня 2023 року суб’єкти господарювання регіону, що здійснюють викиди забруднюючих речовин, перерахували до бюджетів 40,9 млн грн екологічного податку. У порівнянні з минулорічною сплатою, показники зросли майже на 9 млн гривень.

Як зазначив в. о. начальника Головного управління ДПС в Одеській області Руслан Хван, із загальної суми надходжень екологічного податку, до державного бюджету платники сплачено 28,1 млн грн, а до місцевих бюджетів – 12,8 млн гривень.

Зокрема, у травні 2023 року підприємства області поповнили бюджет на 20,6 млн гривень.

Нагадаємо, платники екологічного податку складають податкові декларації та подають їх протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, до контролюючих органів та сплачують податок протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації.  

Звертаємо увагу, що 06 травня 2023 року набрав чинності Закон України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно», яким на період воєнного стану для платників, об’єкти яких зареєстровані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями російської федерації, запроваджене тимчасове скасування сплати екологічного податку. Перелік областей, де проводяться бойові дії, або тимчасово окуповані збройними формуваннями російської федерації, визначається Кабінетом Міністрів України. 

Більше інформації на вебпорталі ДПС – за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/679048.html.