Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку 2023 року платники податків Одещини  сплатили 407,3 млн грн на підтримку армії

, опубліковано 04 квітня 2023 о 15:57

«Протягом січня-березня 2023 року платниками податків Одеського регіону до державного бюджету сплачено 407,3 млн грн військового збору. Порівняно з аналогічним періодом 2022 року сплата зросла на 13,8 млн грн, або на 48,9 відсотків», - повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС в Одеській області Руслан Хван. 

Позитивна динаміка сплати військового збору є результатом відповідального ставлення бізнесу до питань офіційного працевлаштування найманих працівників та відмови від виплат заробітних плат в «конвертах», адже саме з заробітних плат військовий збір утримується та перераховується до бюджету.

Нагадуємо, що ставка збору становить 1,5 відсотка від суми доходів, що підлягають оподаткуванню (зокрема, це заробітна плата, іноземні доходи, суми винагород та інших виплат, нарахованих відповідно до умов цивільно-правового договору, пасивні доходи, у тому числі, роялті, дивіденди, страхові виплати та інші).

Головне управління ДПС в Одеській області дякує платникам податків за сумлінне виконання податкових зобов’язань, підтримку Збройних Сил України та забезпечення обороноздатності країни.