Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості розрахунку МПЗ: наради з аграріями Березівського та Роздільнянського районів Одещини

, опубліковано 27 березня 2023 о 11:18

В рамках заходів, направлених на інформування аграріїв Одещини про зміни в податковому законодавстві та враховуючи звернення, що надходять на комунікаційну податкову платформу, податківці Одещини долучилися до  нарад з керівниками сільськогосподарських підприємств та головами територіальних громад Березівського та Роздільнянського районів.

Наради проведені під головуванням директора Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА Алли Стоянової, де фахівці управління оподаткування фізичних осіб та управління оподаткування юридичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області висвітлили актуальні питання розрахунку мінімального податкового зобов’язання, а також обговорили з учасниками шляхи залучення резервів додаткових надходжень до місцевих бюджетів.

В ході спілкування з платниками, податківці надали відповіді на питання, аграріїв, детально зупинившись на практичних аспектах, які цікавлять представників бізнесу при зверненні на комунікаційну податкову платформу, «гарячі лінії» Головного управління ДПС в Одеській області, а також за результатами таких нарад, що вже відбулися в Білгород-Дністровському, Ізмаїльському, Болградському, Одеському та Подільському районах.

Робота з роз’яснення платникам питань розрахунку мінімального податкового зобов’язання триває й надалі. 

Комунікація з платниками податків з використанням різноманітних форм та методів залишається пріоритетним напрямом в роботі податкової служби регіону. Так, зокрема, звернувшись на електронну скриньку комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС в Одеській області (od.ikc@tax.gov.ua) платники мають можливість окреслити питання, що їх цікавлять та турбують, а податківці вжити відповідні заходи реагування.

Крім того, отримати роз’яснення з актуальних питань застосування податкового законодавства можна за телефонами «гарячих ліній» Головного управління ДПС в Одеській області (od.tax.gov.ua/anonsi-ark/30667.html).  

Корисні послання стосовно розрахунку мінімального податкового зобов’язання:

https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/650672.html;

https://tax.gov.ua/baneryi/navchalniy-blok/opodatkuvannya-yuridichnih-osib/sproschena-sistema-opodatkuvannya/ediniy-podatok-dlya-platnikiv-chetvertoi-grupi/661246.html;

https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/655500.html;

https://tax.gov.ua/zakonodavstvo/podatki-ta-zbori/informatsiyni-listi/656391.html;

https://tax.gov.ua/nove-pro-podatki--novini-/658071.html;

https://tax.gov.ua/baneryi/navchalniy-blok/podatok-na-pributok-pidpriemstv/659621.html;

https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2023/viznachennya-minimalnogo-podatkovogo-zobovyazannya-dlya-fizichnih-osib/;

https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2023/viznachennya-minimalnogo-podatkovogo-zobovyazannya-dlya-fizichnih-osib-/.