Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікація та ефективна взаємодія податкової служби регіону з представниками бізнесу

, опубліковано 16 березня 2023 о 14:16

Податківці Одещини продовжують реалізовувати свою позицію щодо відкритості у роботі з бізнесом та громадськістю. Саме тому, в Головному управлінні ДПС в Одеській області функціонують «гарячі лінії» та комунікаційна податкова платформа регіону.

Запроваджений формат роботи ефективно допомагає вирішувати питання, які турбують представників інститутів громадянського суспільства, бізнес – асоціацій, громадян та виявляти системні проблеми, які потребують оперативних управлінських рішень.

Так, з початку 2023 року на електронну скриньку комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС в Одеській області звернулося 70 представників бізнесу та громадськості. 

Найбільш запитуваними були питання щодо блокування податкових накладних/ розрахунків коригування в ЄРПН, порядку заповнення Таблиці даних платника ПДВ та особливостей розрахунку мінімального податкового зобов’язання представниками аграрних підприємств регіону. 

Станом на 15.03.2023 року на «гарячі лінії» регіону надійшло понад 19,5 тисяч телефонних та онлайн консультацій в месенджері. Переважна більшість звернень від платників податків Одещини стосувалася особливостей декларування доходів громадян, оподаткування податком на прибуток, ПДВ, провадження волонтерської діяльності у період воєнного стану, зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, діяльності неприбуткових організацій, справляння екологічного податку, застосування РРО/ПРРО, акцизного податку, плати за ліцензію на роздрібну торгівлю, плати за землю тощо.

Головне управління ДПС в Одеській області оперативно реагує на звернення бізнес-спільноти, щодо вирішення актуальних питань надаючи всебічну допомогу платникам податків, використовуючи всі потенційні формати взаємодії для підтримки бізнесу, громадян, а відтак і держави.

Долучайтеся до комунікаційної податкової платформи - це швидко, зручно та мобільно!

Нагадуємо, адреса електронної скриньки комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС в Одеській області od.ikc@tax.gov.ua та актуальні номери телефонів "гарячих ліній" за посиланням: https://od.tax.gov.ua/anonsi-ark/30667.html.