Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заповнення додатку Ф4 до податкової декларації про майновий стан і доходи

, опубліковано 08 березня 2023 о 10:25

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що Інструкцію щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, затверджено наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 № 859 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 17.05.2022 № 143), зареєстровано в Міністерстві юстиції України 26 жовтня 2015 р. № 1298/27743.

Додаток Ф4 до декларації "Розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, оподатковуваних доходів від продажу протягом звітного (податкового) року об'єкта(ів) нерухомого та/або рухомого майна" заповнюється платником податків, який отримував доходи від операцій з продажу, міни об'єктів нерухомості, здійснених протягом звітного (податкового) року у порядку, встановленому статтею 172 розділу IV Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами  (далі - Кодекс), та при отриманні доходів від операцій з продажу або обміну об'єктів рухомого майна у порядку, встановленому статтею 173 розділу IV Кодексу.

При цьому, якщо платник податку скористався правом на зарахування витрат, відповідно до пункту 172.2 статті 172 розділу IV Кодексу, він зобов'язаний задекларувати доходи від усіх операцій з продажу, міни об'єктів нерухомості, здійснених протягом звітного (податкового) року, в тому числі і якщо стороною договору купівлі-продажу, міни об'єкта нерухомого майна є юридична особа чи самозайнята особа. У такому випадку разом з декларацією платник податків надає копії документів, що підтверджують зазначені понесені витрати на придбання об'єкта нерухомості.