Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В податковій службі Одещини відбулася зустріч з народними депутатами України та керівництвом Одеської ОВА 

, опубліковано 15 лютого 2023 о 16:45

Сьогодні, 15 лютого 2023 року в Головному управлінні ДПС в Одеській області відбулася робоча нарада з народними депутатами України та керівництвом Одеської обласної державної адміністрації.

У заході взяли участь в. о. начальника Головного управління ДПС в Одеській області Руслан Хван, заступники начальника Головного управління ДПС в Одеській області Микола Бородюк, Володимир Попов, Валерій Політило та Анар Алескеров, народні депутати України Олексій Леонов та Юлія Діденко (Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики), а також заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Дмитро Радулов.

Предметом обговорення учасників наради стали питання, пов’язані з наповненням державного та місцевих бюджетів, а також  удосконаленням податкового законодавства.

 Як зазначив Руслан Хван, за результатами роботи у 2022 році платниками податків Одеського регіону до бюджетів всіх рівнів  сплачено рекордні 36,9 млрд грн, що на 6,3 млрд грн, або 20,6 відс більше, ніж у 2021 році.

«Вдячні тим платникам податків, які в цей надскладний для всієї країни час, сумлінно виконують свої податкові зобов’язання», - наголосив Руслан Хван.

Під час наради розглянуті актуальні питання протидії незаконному обігу підакцизної продукції, законодавчі ініціативи, впровадження яких сприятимуть виведенню з «тіні» операцій з реалізації тютюнової, алкогольної продукції та палива.

Податківці також проінформували про законодавчі та практичні аспекти процедури реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, зміни строків їх реєстрації, розмірів штрафних санкцій за порушення строків їх реєстрації та терміну приймання електронних документів.

 На завершення, учасники окреслили плани спільних дій з питань, які обговорювалися, а напрацьовані пропозиції передані на розгляд до Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.