Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги користувачів Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Державної податкової служби України

, опубліковано 23 січня 2023 о 17:03

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що Кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг Державної податкової служби України (далі – Надавач), відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17 березня 2022 року № 300 «Деякі питання забезпечення безперебійного функціонування системи надання електронних довірчих послуг» здійснюється автоматичне формування нових сертифікатів відкритих ключів всім користувачам за один день до закінчення строку чинності старих сертифікатів, терміном дії на один рік.

При цьому особистий ключ користувача не змінюється.

Одночасно користувачі, що мають чинні сертифікати, мають змогу скористатися онлайн сервісами:

Повторного, дистанційного формування сертифікатів за електронним запитом для самостійного продовження терміну дії сертифікатів на 2 роки;

Дистанційного формування сертифікатів для програмних РРО, що дає змогу сформувати юридичним особам сертифікати для програмних РРО.

Для отримання електронних довірчіх послуг (далі - ЕДП) вперше чи якщо термін дії сертифікатів завершився, користувачу необхідно підготувати документи, необхідні для отримання ЕДП, з переліком яких можливо ознайомитись у розділі «Отримання електронних довірчих послуг, у тому числі для програмних РРО» офіційного інформаційного ресурсу Надавача, обравши відповідну категорію та звернутися до обраного відокремленого пункту реєстрації.

Інформація про затвердження нових форм  реєстраційних документів (та зразки їх заповнення) для отримання електронних довірчих послуг розміщена на офіційному сайті Надавача https://ca.tax.gov.ua.

З графіком роботи відокремлених пунктів реєстрації в Одеській області можна ознайомитися за посиланням https://ca.tax.gov.ua/contacts.