Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання повноти нарахування та сплати до бюджетів акцизного податку на контролі податківців Одещини

, опубліковано 19 січня 2023 о 08:37

Головним управлінням ДПС в Одеській області на постійній основі  здійснюється контроль за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати до бюджету акцизного податку.

Так, за період з січня по грудень 2022 року за результатами проведення камеральних перевірок декларацій акцизного податку встановлено 523 порушення правил сплати (перерахування) акцизного податку до бюджету (донараховано штрафних санкцій на загальну суму 115,5 тис грн) та 1140 порушень термінів подання декларацій (донараховано штрафних санкцій на загальну суму майже 1,6 млн гривень).

Також, податківцями області здійснюється контроль за обліком податкових векселів, які видаються суб’єктами господарювання для виробництва підакцизних товарів (продукції).

Так, протягом січня – грудня 2022 року взято на облік 31 податковий вексель на отримання спирту етилового, а саме:

зі сплатою акцизного податку 2 податкових векселі, за якими отримано 4,2 тис дал спирту на суму 5,5 млн гривень;

по нульовій ставці (без сплати акцизного податку) 29 векселів, за якими отримано 57,5 тис дал спирту на суму 74 млн гривень.

Станом на 01.01.2023 року погашено 30 податкових векселів, а 1 податковий вексель по нульовій ставці залишається на обліку, так як термін погашення ще не настав.