Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подання Повідомлення про укладання форвардного, ф'ючерсного контракту або контракту на здійснення операцій з сировинними товарами

, опубліковано 30 грудня 2022 о 09:48

Головне управління ДПС в Одеській області повідомляє, що відповідно до пп. 39.3.3.5, пп. 39.3.3 п. 39.3 ст. 39 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI, зі змінами та доповненнями,  платник податків, що здійснює контрольовані операції із сировинними товарами, повідомляє центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, про укладення відповідного договору (контракту) за формою та в порядку, передбаченими підпунктом 39.3.3.3 підпункту 39.3.3 цього пункту.

Форма Повідомлення про укладання форвардного, ф'ючерсного контракту або контракту на здійснення операцій з сировинними товарами (далі - Повідомлення) та Порядок подання Повідомлення затверджені наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2020 № 840 "Про затвердження форми та Порядку подання Повідомлення про укладання форвардного, ф'ючерсного контракту або контракту на здійснення операцій з сировинними товарами", зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 22.01.2021 за № 95/35717.

Платник податків повідомляє центральний орган виконавчої влади, що реалізує податкову та митну політику, шляхом надання Повідомлення протягом 10 робочих днів з дня укладення відповідного контракту.

При здійсненні контрольованих операцій із сировинними товарами, направлення платником такого Повідомлення є підтвердженням того, що узгодження суттєвих умов договору (контракту), зокрема характеристик та ціни товарів, обсягу, умов постачання, оплати та відповідальності, здійснювалося сторонами контрольованої операції на момент укладення такої угоди.

Повідомлення направляється засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги".

У разі укладання декількох форвардних, ф'ючерсних контрактів або контрактів на здійснення операцій з сировинними товарами платники податків подають Повідомлення щодо кожного контракту окремо.