Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Операції з перерахування коштів у вигляді гуманітарної допомоги благодійній неприбутковій організації на придбання військової техніки для ЗСУ

, опубліковано 23 листопада 2022 о 13:34

Чи підпадають під дію положень п.п. 69.6 п. 69 підр. 10 р. ХХ ПКУ операції з перерахування коштів у вигляді гуманітарної допомоги благодійній неприбутковій організації на придбання військової техніки для ЗСУ?

Головне   управління  ДПС  в Одеській області   повідомляє,  що  у разі, якщо надання гуманітарної допомоги здійснювалось з дотриманням вимог Закону України від 22 жовтня 1999 року № 1192-XIV «Про гуманітарну допомогу» (далі – Закон № 1192-XIV) та у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, то коригування, встановлені п.п. 140.5.9 п. 140.5 ст. 140 Податкового кодексу України (далі - ПКУ), за такою операцією не проводяться.

Правові, організаційні, соціальні засади отримання, надання, оформлення, розподілу і контролю за цільовим використанням гуманітарної допомоги визначає Закон № 1192-XIV.

Донори (іноземні, вітчизняні) – це юридичні та фізичні особи в Україні або за її межами, які добровільно надають гуманітарну допомогу отримувачам гуманітарної допомоги в Україні або за її межами.

Отримувачами гуманітарної допомоги є такі юридичні особи, які зареєстровані в установленому Кабінетом Міністрів України порядку в Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги і до переліку яких, зокрема, можуть належати благодійні організації, створені у порядку, визначеному Законом України від 05 липня 2012 року № 5073-VI  «Про благодійну діяльність та благодійні організації».

До спеціально уповноважених державних органів з питань гуманітарної допомоги належать, зокрема:

центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері соціального захисту населення;

обласні, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації (ст. 4 Закону № 1192-XIV).

До повноважень центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері соціального захисту населення, віднесено, зокрема, визнання вантажів, коштів, у тому числі в іноземній валюті, виконаних робіт, наданих послуг гуманітарною допомогою (ст. 5 Закону України № 1192-XIV).

Центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізацію державної політики, зокрема, у сфері соціального захисту населення є Мінсоцполітики (абз. перший п. 1 Положення про Міністерство соціальної політики України, затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року № 423).

Тож, у разі надання платником податку на прибуток підприємств гуманітарної допомоги отримувачам такої допомоги, що мають статус неприбуткової організації, з дотриманням вимог законодавства України про гуманітарну допомогу у зв’язку з російською військовою агресією проти України, коригувальна різниця щодо сум такої гуманітарної допомоги відповідно до п.п. 140.5.9 п. 140.5 ст. 140 ПКУ при визначенні об’єкта оподаткування податком на прибуток у платника податку на прибуток не виникає.