Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулася чергова зустріч податківців з представниками бізнесу та громадськістю регіону

, опубліковано 10 листопада 2022 о 15:50

Онлайн - зустріч, щодо роз’яснення платникам змін до Порядків зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, відповідно до вимог постанови КМУ від 11.12.2019 року № 1165, відбулася в рамках роботи регіональної комунікаційної платформи.

У заході взяли участь заступник начальника Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Попов, заступник начальника відділу роботи з ризиками, моніторингу операцій та ризиків управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС в Одеській області Денис Сухачов та близько 60 платників податків Одеського регіону.

Крім того, до зустрічі долучилися представники інститутів громадянського суспільства регіону, а саме ГС «Всеукраїнської аграрної ради», Громадські організації Об’єднання організацій роботодавців Одеської області, «За прозору владу», «Центр розвитку підприємництва і малого бізнесу», Територіального відділення  Всеукраїнської професійної організації «Спілка аудиторів України».

«Податкова служба Одещини зацікавлена в обізнаності представників бізнесу в змінах податкового законодавства та сумлінній сплаті податків до бюджетів всіх рівнів», - зазначив Володимир Попов, вітаючи учасників.

Спілкуючись з учасниками, Денис Сухачов особливу увагу приділив питанням щодо дій платників та ДПС у разі зупинення реєстрації  податкової накладної/ розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, прикладам типових ситуацій для застосування таблиці даних платника ПДВ, рекомендаціях щодо заповнення таблиці даних платника ПДВ, порядку дій платника та ДПС після подання таблиці даних платника ПДВ.

З презентаційними матеріалами щодо дій платника податку на додану вартість у разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних можна ознайомитися за посиланням http://tax.gov.ua/data/files/268130.pdf.

Платникам надані роз’яснення та відповіді на актуальні питання.

Нагадуємо, що в податковій службі Одещини працює «гаряча лінія» з питань зупинення реєстрації  податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (0482) 300 386.

Крім того, у разі виникнення питань, представники бізнесу мають можливість звернутися до податківців використовуючи регіональну комунікаційну платформу (od.ikc@tax.gov.ua) на яку можна надсилати звернення.