Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС бере участь у навчальній програмі ОЕСР щодо нарощування стратегічного потенціалу з питань трансфертного ціноутворення

, опубліковано 30 серпня 2022 о 18:00

Команда Департаменту трансфертного ціноутворення разом з колегами територіальних органів ДПС, щотижнево впродовж 2022 року, братиме участь в інтенсивній програмі нарощування потенціалу з питань трансфертного ціноутворення. Організатором навчальних тренінгів є Організація економічного співробітництва та розвитку (далі – ОЕСР) за сприянням Міністерства фінансів України.

Метою навчальної програми є підвищення кваліфікації працівників, які здійснюють оцінку ризиків та перевірки відповідності умов контрольованих операцій принципу «витягнутої руки». Тренінгами планується охопити як концептуальні презентації, так і практичні кейси.

ОЕСР є безперечним лідером у розробці міжнародних податкових стандартів, таких, як модельна Конвенція про уникнення подвійного оподаткування та Керівні принципи з питань трансфертного ціноутворення для транснаціональних компаній і податкових служб.

Для ДПС є вкрай важливою співпраця з ОЕСР, оскільки її діяльність у сфері оподаткування зосереджена, в тому числі, і навколо таких напрямів, як розробка рекомендацій з трансфертного ціноутворення. Особливо це стосується оподаткування фінансових операцій та застосування підходів до нематеріальних активів, покращення обміну податковою інформацією тощо.

Участь у такій унікальній навчальній програмі дозволить зміцнити кадровий потенціал та забезпечить ефективну імплементацію належної світової практики, яка є перевіреним і доведеним досвідом, при напрацюванні практичних кейсів.

Департамент трансфертного ціноутворення виважено підходить до формування доказової бази та документування порушень принципу «витягнутої руки», зокрема, до початку перевірок глобальні кейси проходять оцінку міжнародних експертів.

Завдяки таким заходам ДПС удосконалює та нарощує свої можливості для боротьби з розмиванням податкової бази та практиками переміщення прибутку у сфері трансфертного ціноутворення.