Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сплатити податкові зобов’язання, які визначені у податковій декларації про майновий стан і доходи за 2021 рік необхідно до 01.08.2022 року

, опубліковано 20 липня 2022 о 13:45

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2021 року.

Так, платники податків, які відповідно до норм розділу IV Податкового кодексу України (далі – Кодекс) подали декларацію про майновий стан і доходи та мали можливість виконати свої податкові обов'язки щодо дотримання термінів подання звітності, звільняються від відповідальності за несвоєчасне виконання таких обов'язків, граничний термін виконання яких припадає на період починаючи з 24 лютого 2022 року до дня набрання чинності Законом України № 2260 за умови подання податкової звітності до 20 липня 2022 року та сплати податків та зборів у строк не пізніше 31 липня 2022 року.

Оскільки 31 липня 2022 року припадає на вихідний день, то з урахуванням норм п. 57.1 ст. 57 Кодексу останній день для сплати податкових зобов’язань громадянами за даними декларацій припадає на 01.08.2022.

Також звертаємо увагу платників, що граничні строки сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи за 2021 рік протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання декларації – для фізичних осіб, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування).

Платник податку – фізична особа, який подав декларацію, визначив свої податкові зобов’язання, сплачує за кодами бюджетної класифікації:

«11010500» – «податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування»;

«11011001» – «військовий збір, що сплачується за результатами декларування». 

Інформація про реквізити банківських рахунків для сплати податків відповідно до адміністративно-територіального устрою України оприлюднена на офіційному вебпорталі ДПС у рубриці «Рахунки для сплати платежів» (https://od.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/).

Відповідальність за несвоєчасну сплату податку (збору) передбачена ст. 124 Кодексу.