Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок переходу юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах

, опубліковано 23 червня 2022 о 15:25

Головним управлінням ДПС Одеській області розроблено та затверджено інформаційні картки та зразки заяв щодо переходу юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах та відмови  юридичної особи від оподаткування як резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах.

Для переходу на оподаткування як резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах, або відмови від такого оподаткування, юридична особа подає до контролюючого органу за своєю податковою адресою відповідну заяву.

Заява про перехід на оподаткування як резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах подається засобами електронного зв'язку в електронній формі (у тому числі до уповноваженого органу під час звернення про набуття статусу резидента Дія Сіті у порядку, встановленому Законом України "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні") з дотриманням вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги".

Заяву може бути подано засобами інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет», вхід до якої здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/ (розділ «Листування з ДПС»). Форма заяви, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.03.2022 №99, заходиться в Електронному кабінеті за кодом J1309001.

Заява подається не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Резидент Дія Сіті вважається платником податку на особливих умовах з першого числа місяця, наступного за кварталом, у якому до контролюючого органу подана відповідна заява.

Резидент Дія Сіті, який є платником податку на прибуток підприємств на загальних підставах, може здійснити перехід на оподаткування як резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах один раз протягом календарного року.

Строк надання адміністративної послуги щодо переходу юридичної особи на оподаткування як резидента Дія  Сіті – платника податку на особливих умовах - 15 робочих днів.

Перелік підстав для відмови в наданні адміністративної послуги:

1. Відсутність платника податків у реєстрі Дія Сіті.

2. Заява про перехід юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах або відмову від такого оподаткування подана з порушенням термінів, визначених п. 141.10 ст. 141 Податкового кодексу України.

3. Здійснення переходу платника податку на прибуток підприємств на загальних підставах на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах понад одного разу протягом календарного року

Рішення про погодження (відмову у погодженні) заяви про перехід юридичної особи на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника  податку на особливих умовах або відмову від такого оподаткування надсилається засобами інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет» або у паперовій формі у разі звернення платника.

Для відмови від оподаткування як резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах резидент Дія Сіті не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного року подає до контролюючого органу за своєю податковою адресою засобами електронного зв'язку заяву в електронній формі з дотриманням вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги".

Нагадуємо, перелік адміністративних послуг та порядок їх надання розміщено на субсайті територіальних органів Головного управління ДПС в Одеській області веб-порталу ДПС у розділі «Адміністративні послуги» за посиланням:https://od.tax.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/.