Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протягом січня - травня податкова служба Одещини надала понад 82 тис адміністративних послуг

, опубліковано 15 червня 2022 о 09:49

За 5 місяців 2022 року Головним управлінням ДПС в Одеській області надано 82 387 адміністративних послуг.

Найбільш запитуваними серед 77 адміністративних послуг, які надає податкова служба Одеського регіону, стали, зокрема:

- видача картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків – 26577 послуг;

-  надання витягу з реєстру платників єдиного податку – 12181 послуга;

-  реєстрація платника єдиного податку – 9348 послуг;

- видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 8695 послуг.

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що для зручності та комфортності платників податків в умовах дії правового режиму воєнного стану сервісне обслуговування платників податків (платників єдиного внеску), зокрема, надання адміністративних послуг, виконання інших функцій сервісного обслуговування здійснюється органами ДПС незалежно від місця обліку платника податків.

Крім того, платники податків можуть отримати інформаційно - довідкові послуги та консультації у Контакт-центрі ДПС за тел.: 0-800-501-007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів).

Громадяни, які перебувають за межами України, мають можливість зателефонувати  до Контакт-центру  зі стаціонарного або мобільного телефону за номером:+380 44 454 16 13.

Також у територіальних органах ДПС працюють «гарячі лінії» для надання консультацій платникам податків  (https://tax.gov.ua/others/kontakti/garyachi-linii-teritorial).

Звертаємо увагу, що платники податків можуть скористатися електронними сервісами ДПС та Електронним кабінетом, які працюють, але з певними обмеженнями, що зумовлено необхідністю захисту прав платників. Про особливості роботи електронних сервісів можна дізнатись за посиланням: (https://cabinet.tax.gov.ua/).

Звертаємо увагу, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.02.2022 року №165 «Деякі питання реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб» (зі змінами) зупинено строки надання адміністративних послуг суб’єктами їх надання та строки видачі дозвільними органами документів дозвільного характеру на час воєнного стану в Україні. Поновлення зупинених строків відбуватиметься у місячний строк після припинення чи скасування воєнного стану на відповідній території України.

Ознайомитись з адресами, номерами телефонів та режимом роботи ЦОП можна за посиланням https://od.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/.

Перелік адміністративних послуг, що надаються Головним управлінням ДПС в Одеській області детальніше за посиланням https://od.tax.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/.