Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Які юридичні переваги надаються Резиденту Дія Сіті?

, опубліковано 11 травня 2022 о 14:30

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує про переваги які надаються резиденту Дія Сіті, а саме:

Гнучка система залучення ІТ Спеціалістів Резидентами Дія Сіті. Спеціалісти можуть працювати за трудовим договором, гіг-контрактом або як ФОП.

Нова форма співпраці між Резидентом Дія Сіті та ІТ Спеціалістом — "гіг-контракти" дозволяє включати такі положення як зобов'язання працівників про нерозголошення, непереманювання, неконкуренцію, винагороду в іноземній валюті, що, на сьогодні, заборонено трудовим законодавством.

Заява про набуття статусу Резидента Дія Сіті та обов’язкові документи, що додаються до неї, можуть бути подані як в письмовій формі, так і в електронній формі. Якщо документи відповідають встановленим вимогам та відсутні підстави для відмови, уповноважений державний орган реєструє компанію Резидентом Дія сіті протягом 10 робочих днів. 

Реєстр Резидентів Дія Сіті є відкритим і оприлюднюється на офіційному державному веб-сайті.

Дозволяється можливість конвертації боргу Резидента Дія Сіті в частку в його капіталі як умова надання кредиту позичальником резидентом України або нерезидентом. 

Додаткові гарантії захисту прав інтелектуальної власності на об’єкти, які створюються ІТ Спеціалістами на замовлення Резидента Дія Сіті.

Повноваження виконавчого органу (здійснення функцій управління) Резидента Дія Сіті може виконувати директор (дирекція) або юридична особа, зареєстрована в України.