Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Одещини закликають споживачів повідомляти про порушення у сфері роздрібної торгівлі

, опубліковано 14 квітня 2022 о 16:14

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що з моменту набрання чинності Закону України від 15.03.2022 р. №2120-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану», відповідно до якого скасовано мораторій на проведення фактичних перевірок. 

Згідно з пп. 75.1.3 ПКУ фактичною вважається перевірка, що здійснюється за місцем фактичного провадження платником податків діяльності, розташування господарських або інших об'єктів права власності такого платника. Така перевірка здійснюється контролюючим органом щодо дотримання норм законодавства з питань регулювання обігу готівки, порядку здійснення платниками податків розрахункових операцій, ведення касових операцій, наявності ліцензій, свідоцтв, у тому числі про виробництво та обіг підакцизних товарів, дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами).

Так, з початку запровадження на території України воєнного стану податківцями регіону завершено 43 фактичні перевірки, в ході яких встановлено 78 порушень, складено 10 протоколів про адміністративні правопорушення, сума штрафних санкцій становить 891,7 тис гривень.

Нагадуємо, що покупці мають можливість звернутись до податкових органів регіону у разі:

відмови суб’єктами господарювання щодо можливості розрахунків за придбані товари (послуги) платіжною карткою;

незастосування РРО/ПРРО при здійсненні розрахунків за продаж підакцизної продукції;

продажу алкогольних напоїв, у разі заборони такого продажу місцевою адміністрацією, під час дії воєнного стану тощо;

інші порушення.

Повідомити про виявлені порушення громадяни мають можливість безпосередньо фахівців Головного управління ДПС в Одеській області за номерами телефонів 0973257103, 0678194160.

При інформуванні про факти порушень необхідно:

представитись: вказати прізвище та ім’я особи, яка телефонує;

повідомити зворотні дані для зв’язку (інформування): поштову адресу та контактний телефон;

надати чітку інформацію про порушника: повну адресу об’єкта (населений пункт, назву вулиці та номер будинку (споруди), назву зупинки тощо), назву об’єкта (супермаркет, магазин, кіоск тощо), назву суб’єкта за можливості;

чітко вказати, яке порушення виявлено.

Отримана інформація буде обов’язково взята до уваги та використана при організації контрольно-перевірочної роботи для усунення суб’єктами господарювання порушень.

Також, споживачі можуть повідомити про виявлені порушення номер телефону 0-800-501-007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів) та 0680189152.

Дякуємо всім за активну громадянську позицію у складний для країни час.

 

УКРАЇНА понад усе!

#StopRussianAggression

#разомпереможемо

#разомМиСила