Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новації застосування РРО та/або ПРРО: семінар в Доброславській ДПІ

, опубліковано 02 лютого 2022 о 10:29

В Доброславській ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області відбувся семінар для платників податків з питань застосування РРО та/або ПРРО який провели начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області Олексій Гудзь та керівник Доброславської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Руслан Ахмедов.

Спілкуючись з платниками податків Олексій Гудзь нагадав про необхідність застосування з 01 січня 2022 року РРО та/або ПРРО фізичними особами – підприємцями, які перебувають на спрощеній системі оподаткування (платники єдиного податку II-IV груп), які проводять готівкові розрахунки з покупцями.

Не зобов’язані застосовувати РРО та/або ПРРО платники єдиного податку I групи та суб’єкти господарювання, що здійснюють діяльність в сільській місцевості, при дотриманні ними певних умов, передбачених законодавством.

Окрім того, податківці звернули увагу на необхідність дотримання вимог порядку ведення обліку товарних запасів, відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 09.09.2021 № 496.

Так, облік товарних запасів зобов’язані вести фізичні особи – підприємці, що знаходяться на загальній системі оподаткування, а також платники єдиного податку, які здійснюють продаж  технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ.

Руслан Ахмедов, в свою чергу, повідомив, що з 01 січня 2021 року розпочалась деклараційна компанія – 2021, в рамках якої громадяни, згідно з чинним законодавством, зобов’язані, або мають право, подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи, отримані у 2021 році.

Посадовець також наголосив, що до 01 вересня 2022 року триває кампанія з одноразового добровільного декларування громадянами своїх активів, з яких не були сплачені податки (податкова амністія).

Окрім роз’яснень, податківці надали брошури та листівки з детальним роз’ясненням питань застосування РРО та/або ПРРО, а також одноразового добровільного декларування.