Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Вилківській міській ТГ відбувся семінар для платників податків з питань застосування РРО та/або ПРРО

, опубліковано 31 січня 2022 о 11:01

Податківці Одещини продовжують проводити роз’яснювальну роботу серед платників з питань застосування РРО та/або ПРРО, а також ведення обліку товарних запасів.

Цього разу начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області Олексій Гудзь провів семінар для платників податків, що здійснюють діяльність на території Вилківської міської територіальної громади. 

Посадовець зазначив, що з 01 січня 2022 року, усі підприємці, що перебувають на спрощеній системі оподаткування II-ІV груп, та здійснюють розрахункові операції, незалежно від виду діяльності та обсягів доходу, повинні у своїй діяльності використовувати РРО, або, як альтернативу, програмний РРО.

Від обов’язкової фіскалізації звільнені лише «спрощенці» I групи та суб’єкти господарювання, що здійснюють торгівлю на території села, за умови дотримання ними певних обмежень, передбачених законодавством.

Що ж до обліку товарних запасів, то фізичні особи – підприємці, що знаходяться на загальній системі оподаткування, а також платники єдиного податку, які здійснюють продаж  технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ, зобов’язані вести облік товарних запасів, відповідно до вимог затвердженого Порядку ведення обліку товарних записів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку.

На завершення зустрічі, податківці відповіли на питання учасників семінару та розповсюдили друковану продукцію з питань застосування РРО та/або ПРРО.

Нагадуємо, що з інформацією щодо застосування РРО та/або ПРРО можна ознайомитися в банері «Програмні РРО» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/pitannya-dnya-schodo-zastosuvannya-rro-prro/