Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємцям одеських ринків та торгівельних центрів про застосування РРО та/або ПРРО

, опубліковано 28 січня 2022 о 10:54

В рамках проведення масово-роз’яснювальної роботи серед платників податків щодо обов’язку застосування РРО та/або ПРРО фахівцями відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області проведено зустрічі з адміністрацією та підприємцями ринків та торгівельних центрів м. Одеси. Зокрема, ринки «Малиновський», Новий», «Книжковий», «Північний», «Оптовий універсальний продуктовий», «Селянка», «Київський», «Південний», «Анжеліка» та торгівельні центри «Kadorr», «Kadorr City Mall», ЦУМ, «Європа», «Мегадом», «City Center Котовський», «5 елемент»,   «Панорама», «Таїровський», «Riviera», «Шостий елемент».

В ході зустрічей, податківцями надані інформаційні матеріали та вичерпні роз’яснення щодо вимог законодавства про застосування  РРО та/або ПРРО з 01.01.2022 року фізичними особами – підприємцями - платниками єдиного податку, а також вимог щодо ведення обліку товарних запасів за місцем продажу.

Головним управлінням ДПС в Одеській області й надалі проводитимуться заходи, направлені на обізнаність підприємців в питаннях застосування РРО та переваг використання в роботі програмних РРО, адже новації у сфері застосування РРО спрямовані, перш за все, на захист легального бізнесу та виведення з тіньового обігу частки готівкових розрахунків та безконтрольного обігу товарів.

Ознайомитись з інформацією щодо застосування ПРРО, використання яких значно спрощує процес реєстрації розрахункових операцій, можливо за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.