Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці податкової служби Одещини продовжують роз’яснювальну роботу щодо застосування РРО та/або ПРРО

, опубліковано 24 січня 2022 о 14:30

Фахівцями відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області з метою проведення роз’яснювальної роботи для представників малого бізнесу Одеського регіону здійснено робочий виїзд до ТРЦ «Гагарін Плаза» стосовно застосування РРО та/або ПРРО.

Значну увагу було приділено обговоренню Порядку ведення фізичними особами – підприємцями (у тому числі платниками єдиного податку) обліку товарних запасів, який затверджено наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 № 496, та вимогам до форми розрахункових документів.

Під час спілкування з фізичними особами – підприємцями – платниками єдиного податку другої – четвертої груп, податківці проінформували про обов’язок застосування з 01.01.2022 РРО та/або ПРРО, про порядок реєстрації програмних РРО, переваги програмних РРО.

Платників податків цікавили питання, пов’язані з веденням обліку на підставі первинних документів, їх зберігання та порядку проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО. Зустріч пройшла в конструктивному діалозі, під час якого платникам податків були надані відповіді на всі питання, які їх цікавили.

Отже, тематичні заходи, які проводяться фахівцями Головного управління ДПС в Одеській області у напрямку інформування щодо нововведень застосування РРО/програмних РРО – це потужна інформаційна підтримка фізичних осіб – підприємців.

Нагадуємо, що з інформацією щодо застосування РРО та/або ПРРО можна ознайомитися в банері «Програмні РРО» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

         Корисні посилання:

- відеоуроки щодо реєстрації ПРРО та відеоінструкція щодо Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців

- відеоуроки щодо формування електронної печатки для ПРРО;

- покрокові інструкції зі встановлення та налаштування ПРРО та фіскальний додаток;

покрокова відеоінструкція «Як завантажити програмне забезпечення ПРРО Каса»;

- щодо обов’язку програмування та відображення в чеках РРО/ПРРО кодів згідно з УКТ ЗЕД;

- контактні дані посадових осіб Головного управління ДПС в Одеській області, відповідальних за зворотній зв'язок серед ФОП щодо застосування РРО та обліку товарних запасів.