Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Одещини роз’яснюють новації застосування РРО та/або ПРРО

, опубліковано 15 січня 2022 о 16:50

Фахівці відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області продовжують заходи роз’яснювального характеру серед підприємців, які здійснюють діяльність в  торгівельних центрах з питань застосування РРО/ПРРО.

Цього разу, податківці зустрілися з фізичними особами – підприємцями ТЦ «Середньофонтанський».

Спілкуючись з підприємцями, податківці детально зупинилися на законодавчих змінах щодо застосування РРО та/або ПРРО з 01 січня 2022 року, роз’яснили норми Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 № 496, надали відповіді на  питання.

Так, зокрема, платників податків цікавили питання, пов’язані з реєстрацією ПРРО. Нагадуємо, що суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати ПРРО, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог пункту 63.3 статті 63 Податкового кодексу України.

Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316604), що подається в електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет (портальне рішення для користувачів або програмного інтерфейсу (АРІ)) або засобами телекомунікацій. Після включення ПРРО до реєстру, такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

З інструкцією щодо заповнення  та подання заяв про реєстрацію ПРРО через Електронний кабінет на вебпорталі ДПС можна ознайомитися  за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/formi-prro/instruktsii-schodo-zapovnennya-form/.

Також серед підприємцям розповсюджена власна тематична друкована продукція, яка розроблена Головним управлінням ДПС в Одеській області.

Нагадуємо, що з інформацією щодо застосування ПРРО можна ознайомитися в банері «Програмні РРО» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.