Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці та представники громадськості обговорили питання застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 13 січня 2022 о 15:26

Фахівець відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області долучився до телевізійної програми, присвяченій питанням застосування у 2022 році реєстраторів розрахункових операцій (далі - РРО)/програмних РРО (далі - ПРРО).

У прямому ефірі також взяли участь представники громадських організацій «Ради підприємців Одеси» та «Об’єднана сила середнього бізнесу України».

Учасники детально обговорили питання, пов’язані зі змінами в застосуванні РРО/ПРРО, які набрали чинності з 01 січня поточного року, а також вимоги щодо ведення обліку товарних запасів за місцем продажу. Нагадуємо, що фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої, третьої та четвертої груп згідно з вимогами ПКУ з 01 січня 2022 року зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу.

Зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО, але не зобов’язані вести облік товарних запасів фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку ІІ – ІV груп, якщо  вони  не здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, та напівдорогоцінного каміння, або не є платниками ПДВ.

Не зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО та вести облік товарних запасів фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку І групи.

Представник податкової служби області відповів на питання, розвіяв основні міфи та хибні думки, що знайшли своє розповсюдження у цій сфері та закликав платників податків користуватись офіційними ресурсами ДПС для отримання інформації щодо РРО/ПРРО.

Нагадуємо, що з інформацією щодо застосування РРО/ПРРО, використання яких значно спрощує процес реєстрації розрахункових операцій, можна ознайомитися за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Переглянути телевізійну програму можна за посиланням http://7kanal.com.ua/2022/01/11/kassovye-apparaty-civilizovannyj-biznes-ili-ego-unichtozhenie/