Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новації застосування РРО та/або ПРРО: податківці провели семінар з представниками Об’єднання організацій роботодавців Одеської області

, опубліковано 24 грудня 2021 о 15:39

Головним управлінням ДПС в Одеській області спільно з Об’єднанням організацій роботодавців Одеської області проведено онлайн-семінар (з використанням програмного ІТ-продукту «Zoom») з платниками податків на тему «Новації застосування РРО/ПРРО та Порядок ведення фізичними особами – підприємцями обліку товарних запасів».

Про зміни в законодавстві щодо обов’язкового застосування РРО та/або ПРРО з 01.01.2022 року фізичними особами - підприємцями (платниками єдиного податку) проінформував заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області Юрій Реут.

Також, значну увагу було приділено обговоренню Порядку ведення фізичними особами – підприємцями (у тому числі платниками єдиного податку) обліку товарних запасів, який затверджено наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 № 496, та вимогам до форми розрахункових документів.

Крім того, платників податків цікавили питання, пов’язані з веденням обліку на підставі первинних документів, їх зберігання та порядку проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО.

На всі питання фахівцями Головного управління ДПС в Одеській області надані вичерпні відповіді, а також спростовано міфи щодо застосування РРО/ПРРО.

За результатами семінару, платники податків подякували податківцям за участь та відмітили, що така форма взаємодії  Головного управління ДПС в Одеській області з бізнесом сприяє обізнаності представників бізнесу в питаннях застосування норм податкового законодавства.  

Податковою службою Одещини й надалі проводитимуться заходи роз’яснювального характеру, направлені на обізнаність підприємців в питаннях застосування РРО та переваг використання в роботі програмних РРО.

Нагадуємо, що з інформацією щодо застосування РРО та/або ПРРО можна ознайомитися в банері «Програмні РРО» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Корисні посилання:

- відеоуроки щодо реєстрації ПРРО та відеоінструкція щодо Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців

- відеоуроки щодо формування електронної печатки для ПРРО;

- покрокові інструкції зі встановлення та налаштування ПРРО та фіскальний додаток;

покрокова відеоінструкція «Як завантажити програмне забезпечення ПРРО Каса»;

- щодо обов’язку програмування та відображення в чеках РРО/ПРРО кодів згідно з УКТ ЗЕД;

- контактні дані посадових осіб Головного управління ДПС в Одеській області, відповідальних за зворотній зв'язок серед ФОП щодо застосування РРО та обліку товарних запасів.