Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рієлтер зобов’язаний подати інформацію про укладені цивільно-правові договори про оренду нерухомості до податкового органу

, опубліковано 21 грудня 2021 о 13:36

Головне управління ДПС в Одеській області повідомляє, рієлтери, які провадять посередницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості, які уклали цивільно-правові договори про оренду нерухомості, згідно яких однією із сторін є фізичні особи, зобов’язані надсилати інформацію про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори про оренду нерухомості до податкового органу за місцем своєї реєстрації.

Інформацію необхідно надсилати у строки, передбачені для подання податкового розрахунку, за формою, встановленою наказом Міністерства фінансів України від 13.05.2017 № 497 «Інформація суб’єктів господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтерів), про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди)».

Інформація надається зазначеними суб’єктами господарювання до податкових органів за місцем своєї реєстрації у строки, передбачені для подання податкового, зокрема за базовий звітний (податковий період), що дорівнює календарному кварталу подається протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.

У разі порушення порядку або строків подання вказаної інформації, рієлтер несе відповідальність, передбачену ст.119 прим. 1 ПКУ, зокрема порушення суб’єктами господарювання, який провадить посередницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтером), порядку та/або строків подання інформації про укладені за його посередництвом цивільно-правові договори (угоди) про оренду нерухомості, – тягне за собою накладення штрафу в розмірі 680 грн. за кожне таке порушення. За повторні такі порушення протягом року передбачено накладення штрафу в розмірі 1360 грн. за кожне таке порушення.

 Приєднуйтеся до сучасних форм спілкування та ведення бізнесу – долучайтеся до електронних сервісів ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

InfoTAX