Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В податковій звітності має зазначатися код органу самоврядування, який є адміністративним центром новоствореної територіальної громади

, опубліковано 16 грудня 2021 о 09:18

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що в результаті територіально-адміністративної реформи утворились нові райони, а також об’єднані територіальні громади, відповідно змінено й Державний класифікатор об’єктів адміністративно-територіального устрою України (далі - КОАТУУ).

Відповідно до наказу Міністерства розвитку громад від 26.11.2020 року № 290 (зі змінами, внесеними наказом від 12.01.2021 року №3), затверджено Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, який відповідає чинному законодавству і запроваджується на заміну КОАТУУ.

КОАТУУ призначений для забезпечення достовірності, зі ставності, цілісності та автоматизованої обробки інформації у територіальному розрізі.

Це прямо впливає на заповнення спеціальних реквізитів у податковій звітності, яка надається платниками податку з плати за землю, екологічного податку, рентної плати, транспортного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, збору за місця для паркування транспортних засобів, туристичного збору.

Звертаємо увагу!

В податковій звітності має зазначатися код органу самоврядування, а не територіально-адміністративної одиниці (населеного пункту), який є адміністративним центром новоствореної територіальної громади.