Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 13 млрд грн ПДФО перераховано платниками Одеського регіону за січень – листопад 2021 року

, опубліковано 06 грудня 2021 о 11:31

«Платниками Одещини за січень - листопад 2021 року до зведеного бюджету сплачено 13,4 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. Це на 3,1 млрд грн або 29,8 відсотків більше за минулорічні показники» - проінформував в ході пресконференції заступник начальника Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Попов.

Посадовцем було зазначено, що із загальної суми до державного бюджету сплачено 3,4 млрд грн, що на 0,8 млрд грн або на 30,2 відсотка більше ніж за аналогічний період минулого року.

До місцевих бюджетів платники перерахували 10 млрд грн вищезазначеного податку. Це на 2,4 млрд грн або на 29,6 відсотки більше у порівнянні з відповідним періодом 2020 року.

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що відповідно до   п. 162.1 ст. 162 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями платниками податку на доходи фізичних осіб є:

- фізична особа - резидент, яка отримує доходи як з джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи;

- фізична особа - нерезидент, яка отримує доходи з джерела їх походження в Україні;

- податковий агент.

Податок на доходи фізичних осіб сплачується (перераховується) до бюджету під час виплати оподатковуваного доходу єдиним платіжним документом.

Реквізити рахунків для сплати податків, зборів, платежів можна переглянути на субсайті Головного управління ДПС в Одеській області в розділі «Бюджетні рахунки» за посиланням: https://od.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/

Також, у Головному управлінні ДПС в Одеській області інформують, що  кожен працівник має право перевірити добропорядність свого працедавця щодо сплати податку на доходи фізичних осіб із нарахованої заробітної плати. Для цього варто звернутися до Центру обслуговування платників із заявою про отримання довідки про суми  виплачених доходів.

Отримана від органів ДПС інформація може слугувати для подальшого оскарження дій працедавця, якщо виявиться, що він ігнорував права найманих осіб та ухилявся  від оподаткування.