Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До бюджету платниками Одещини сплачено майже 13 млрд грн єдиного внеску

, опубліковано 03 грудня 2021 о 10:45

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що протягом січня-листопада 2021 року від платників податків регіону надійшло 12,9 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Вказана сума перевищила надходження за відповідний період минулого року на 20,6 відс, або на 2,2 млрд гривень.

Так, як повідомив заступник начальника Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Попов, у листопаді 2021 року до бюджету надійшло 1,2 млрд грн, що на 173,3 млн грн, або на 16,7 відс перевищує показник листопада минулого року.

Посадовець нагадав, що мінімальний розмір єдиного внеску з 01 грудня 2021 року складає 1430 гривень (22 % від мінімальної заробітної плати).

Суб’єкти господарювання, які використовують найману працю, зобов’язані сплачувати нараховані за відповідний календарний місяць суми єдиного внеску не пізніше 20 числа наступного місяця (крім гірничих підприємств, які сплачують єдиний внесок не пізніше 28 числа наступного місяця).

Окрім зазначеного, Володимир Попов наголосив, що завдяки плідній результативній співпраці з роботодавцями Одещини та проведення інформаційно – роз’яснювальної діяльності, спрямованої на детінізацію ринку праці, простежується позитивна динаміка надходжень до бюджету єдиного внеску.